Trump vs. média. ‚Nejnižší forma lidské existence,‘ označil novináře budoucí prezident

Donald Trump stupňuje boj proti médiím. Na schůzce s vedením největších amerických televizních stanic označil média za "lháře" a kritizoval jejich předvolební zpravodajství. Do konfliktu se pustil i s deníkem New York Times, kde zrušil a poté znovu souhlasil se schůzkou. Jeho tým mezitím potvrdil, že Trump neobnoví vyšetřování své demokratické rivalky Hillary Clintonové kvůli nakládání s emaily ve funkci ministryně zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump

Donald Trump | Zdroj: Reuters

Donald Trump vyčetl na schůzce ve svém mrakodrapu v New Yorku hlavním americkým zpravodajským stanicím jejich - jak tvrdí "nečestné a nefér" pokrytí předvolební kampaně, novináře na schůzce mimo záznam označil za nejnižší formu lidské existence.

Deníku New York Times, který informoval o potenciálním konfliktu zájmů nového prezidenta, Donald Trump zrušil a poté znovu potvrdil schůzku. Jeho tým mezitím uvedl, že Trump neplánuje nové vyšetřování Hillary Clintonové, protože jí chce pomoci překonat volební prohru.

Už v pondělí Trump potvrdil, že jeho prvním krokem bude zrušení transpacifické dohody, která patří ke klíčovým zahraničně politickým krokům Baracka Obamy.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme