Trumpova viceprezidenta uvítali na Broadwayi bučením, Pence rychle opustil sál

UVNITŘ VIDEO. Nově zvoleného amerického viceprezidenta Mika Pence vítalo bučení i pozdravy, když se v pátek večer objevil na představení muzikálu Hamilton na Broadwayi. Při klanění po představení oslovil Pence herec Brandon Victor Dixon, který ztvárnil roli třetího amerického viceprezidenta Aaarona Burra. Pence na konec jeho výzvy nečekal a ze sálu rychle odešel, napsala agentura AP.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mike Pence.

Mike Pence. | Zdroj: Profimedia

"My jsme, pane, různorodá Amerika, která se bojí, že vaše nová administrativa nebude chránit nás, naši planetu, děti a rodiče, že nás nebude bránit a že nám zaručí naše nezadatelná práva. Opravdu doufáme, že vás toto představení inspirovalo k tomu, abyste prosazoval naše americké hodnoty a pracoval ve prospěch nás všech. Všech," řekl Dixon, který sklidil velký aplaus.

Muzikál Hamilton se hraje od loňska a stal se velkým hitem. Pojednává o jednom z Otců zakladatelů a prvními ministru financí USA Alexandru Hamiltonovi. Získal 11 divadelních cen Tony a jeho tvůrce dostal Pulitzerovu za nejlepší drama. Chodí na něj politici i celebrity. Prezident Barack Obama na něj přivedl obě své dcery, viděla ho první dáma Michelle Obamová i viceprezident Joe Biden.

Král hoaxů: Trumpovi jsem vyhrál volby. Jeho podporovatelé nekontrolují fakta, jen sdílejí články

Číst článek

Dějová linie klade důraz na Hamiltonovy imigrantské kořeny a osud sirotka. Hudba je velmi rozmanitá a zahrnuje několik žánrů. V pátek večer Hamiltona hrál Javier Munoz, který se otevřeně hlásí ke své homosexualitě. Pence jako guvernér Indiany podporoval snahy zakázat sňatky homosexuálů a byl proti neomezenému federálnímu financování léčby osoby nakažených virem HIV.

Hlavní producent muzikálu Jeffrey Seller po Penceově odchodu řekl, že doufá, že si politik odnesl poselství díla, tedy schopnosti vcítit se do druhých.

Předpovídal jeho vítězství, teď profesor věstí, že Trumpa zažalují. Impeachment by ho mohl připravit o funkci
Trump pokračuje v budování svého týmu. Ministrem zahraničí by se mohl stát Giuliani nebo Bush

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme