Trumpovým ministrem obrany by se mohl stát 'generál generálů' Mattis

Nastupující americký prezident Donald Trump uvažuje o jmenování generála Jamese Mattise ministrem obrany. Oznámil to budoucí viceprezident Mike Pence.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generál James Mattis

Generál James Mattis | Zdroj: Reuters

S bývalým velitelem ozbrojených sil USA pro Blízký východ, Perský záliv a severní Afriku se Trump v sobotu sešel v New Jersey. Na svém twitterovém účtu o něm pak napsal, že je to opravdový generál generálů.

V rozhovoru pro Fox News Sunday Pence zároveň potvrdil, že by novým šéfem americké diplomacie mohl být někdejší republikánský uchazeč o post prezidenta Mitt Romney. Podle Pence spolu i přes dřívější rivalitu vycházejí Trump s Romneym bez problémů.

Oba muži se setkali rovněž v sobotu. Společná konverzace byla podle Trumpa dalekosáhlá a týkala se různých mezinárodních témat. "Mají za sebou vřelé a věcné jednání. A mohu potvrdit, že je Romney mezi několika dalšími, velmi kultivovanými Američany, kteří by mohli vést naší diplomacii," komentoval setkání Pence.

Romney během prezidentské kampaně budoucího prezidenta Donalda Trumpa kritizoval - mimo jiné řekl, že ohrozí bezpečnost a prosperitu země. Nelichotivě se vyjadřoval také o Trumpově přístupu k zahraniční politice.

Marie Machytková, Lenka Davidová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme