Turecko a Francie označily útoky na nemocnice v severní Sýrii za válečný zločin

Útoky na nemocnice a školy v severní Sýrii jsou válečným zločinem. Shodly se na tom Francie a Turecko. Při posledních náletech zemřelo padesát civilistů. Turecko viní z útoků ruské letectvo. Cílem střel se stala také nemocnice organizace Lékaři bez hranic ve městě Maarrat Nu´mán. Její pracovníci tvrdí, že útočila ruská nebo syrská letadla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnici ležící u města Maara an-Numán zasáhly podle zdrojů Lékařů bez hranic čtyři útoky, které přišly těsně po sobě

Nemocnici ležící u města Maara an-Numán zasáhly podle zdrojů Lékařů bez hranic čtyři útoky, které přišly těsně po sobě | Foto: Lékaři bez hranic

„Útok na nemocnici Lékařů bez hranic je naprosto nepřijatelný. Budeme i nadále vyvíjet tlak na všechny bojující strany, aby respektovaly principy ochrany civilistů,“ uvedla šéfka diplomacie Evropské unie Federica Mogheriniová.

Ruské a syrské bombardování v oblasti Aleppa zvedlo novou vlnu uprchlíků. Desítky tisíc lidí utíkají k tureckým hranicím.

Podle mnohých pozorovatelů jsou ruské útoky součástí politiky Moskvy, která chce další uprchlickou vlnou destabilizovat Evropskou unii.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme