Úmrtí mladíka v Žatci vyvolalo protesty také v Británii. Zabývejte se kauzou vážněji, žádá romská komunita

Důkladné prošetření úmrtí romského mladíka v Žatci žádají v petici členové romské komunity v Británii. Petiční text předali v Londýně na ambasádě zástupci českého velvyslance. Romové chtějí po českých úřadech, aby se kauzou vážněji zabývaly. Na internetu petici podepsalo 300 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U restaurace, kde 18.10. došlo k incidentu, po kterém zemřel mladý muž, hoří spousta svíček

U restaurace, kde 18.10. došlo k incidentu, po kterém zemřel mladý muž, hoří spousta svíček | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

„Každý bych chtěl zůstat v zemi, kde je a kde se cítí šťastně. Já se cítím šťastně v Anglii a pokaždé, když jedu do Čech a vidím tu situaci, mám z toho silné deprese,“ řekl Českému rozhlasu jeden z iniciátorů protestní akce Michal Daduč.

Aktivista žijící v Británii přiznal, že v tamní romské komunitě panuje neklid i kvůli nejisté budoucnosti po unijním referendu. Ohledně incidentu v žatecké pizzerii, který skončil smrtí mladého muže, jsou stále nejasnosti.

Prvotní výsledky pitvy vyloučily cizí zavinění. Členové romské komunity v Británii však ve své petici mluví o vraždě.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme