Uprchlíci podpálili tábor na Lesbu, žhářství odstartovala smrt ženy a dítěte

Uprchlickým táborem Moria na řeckém ostrově Lesbos otřásly v noci další nepokoje. Důvodem byla smrt jedné z obyvatelek tábora a jejího dítěte.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár v uprchlickém táboře na řeckém ostrově Chios

Požár v uprchlickém táboře na řeckém ostrově Chios | Zdroj: Reuters

Migranti v noci na pátek podpálili uprchlický tábor Moria.

Ačkoliv na místo bezprostředně dorazili hasiči, oheň napáchal velké škody, uvedla agentura AFP s odvoláním na místní policii.

Nepokojům předcházel požár stanu, ve kterém uhořela žena s dítětem a další nejméně tři děti byly vážně zraněny. Vznícení způsobil výbuch nádoby na plyn během vaření.

‚Migranti lezou do zahrad a kradou dobytek.‘ Obyvatelé obce Moria na Lesbu volají po domobraně

Číst článek

Moria je častým dějištěm incidentů. Na konci října zapálili migranti kontejnery azylového úřadu Evropské unie EASO. Obyvatelé tábora na ostrově v Egejském moři tak protestovali proti přeplněnosti zařízení a podle nich pomalému tempu vyřizování svých žádostí o azyl.

Také v září zachvátil tábor mohutný požár, který vypukl po nových ostrých střetech mezi různými národnostmi uprchlíků, z nichž tisíce se rozprchly po ostrově.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme