V americké Iowě byli na různých místech zastřeleni dva policisté. Podezřelý muž je ve vazbě

Američtí policisté dopadli 46letého muže podezřelého z vraždy dvou policistů, kteří zemřeli při střelbě v Des Moines, hlavním městě státu Iowa. Informovala o tom agentura Reuters. Tělo prvního policisty našli jeho kolegové ve středu krátce po půlnoci na předměstí, druhého strážníka pak objevili mrtvého v centru města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Scott Michael Greene podezřelý ze zastřelení dvou policistů v americké Iowě je ve vazbě

Scott Michael Greene podezřelý ze zastřelení dvou policistů v americké Iowě je ve vazbě | Zdroj: Reuters

Oba policisté byli ve městě v Des Moines zastřeleni, když seděli ve služebním autě. Podezřelého muže vyšetřovatelé, kteří incident označili za nevyprovokovaný útok, našli po několika hodinách a vzali ho do vazby.

„Naši policisté hledají Scotta Michaela Greena. Myslíme si, že má informace, které jsou pro nás nezbytné k uzavření celého případu,“ řekl ještě před jeho dopadením šéf místních policistů Paul Parizek.

Útočník ve Frankfurtu nad Mohanem pobodal čtyři lidi. Motiv činu není jasný

Číst článek

„Jak už jsme dřív řekli, je možné, že ten muž je ozbrojený. Může být opravdu nebezpečný. Důrazně proto apelujeme na všechny, kdo ho uvidí, aby se k němu nepřibližovali a zavolali policii," dodal.

Jména zastřelených policie odmítla zveřejnit, dokud neinformuje jejich rodiny. Vyšetřovatelé zatím nevědí, proč pachatel zaútočil.

Trump: Je to útok na nás všechny

Agentura Reuters upozornila, že s incidentem by mohlo souviset desetiminutové video zveřejněné minulý měsíc na serveru Youtube.com uživatelem Scott Greene. Na nahrávce je zaznamenaná interakce mezi mužem a policisty, která podle něj nastala poté, co na sportovním stadionu při hymně držel konfederační vlajku. Daný muž tvrdí, že byl napaden.

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová kvůli střelbě zrušila předvolební akci ve státě Iowa. Vystoupit na ní měl i její manžel a bývalý prezident Bill Clinton a kandidát na viceprezidenta Tim Kaine.

Její republikánský oponent Donald Trump na twitteru napsal, že se modlí za rodiny zavražděných policistů. „Útok na ty, kdo nás ochraňují, je útok na nás všechny,“ dodal.

Martin Balucha, mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme