V Bolívii zatkli šéfa společnosti, která převážela brazilské fotbalisty. Hrozí mu obvinění ze zabití

Hlavu letecké společnosti LaMia Gustava Vargase vyslýchal v úterý prokurátor. Spolu s ním byli zatčeni i další dva zaměstnance aerolinek. Výslechy souvisí s vyšetřováním letecké nehody, při které zahynulo 71 cestujících, většinou hráčů brazilského fotbalového týmu Chapecoense. Právě společnost LaMia let provozovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři pracují na místě pádu letadla, kterým cestovalo 77 lidí

Záchranáři pracují na místě pádu letadla, kterým cestovalo 77 lidí | Zdroj: Reuters

Tři zaměstnance aerolinek vyslýchali v úřadu prokurátora ve městě Santa Cruz osm hodin. Podle bolivijského generálního prokurátora Ramira Guerrera zkoumají úřady, zda nedošlo k těžkému zanedbání bezpečnostních procedur. „Může se to lehko změnit v případ zabití,“ prohlásil podle deníku Guardian prokurátor.

I když příčiny nehody se můžou vyšetřovat ještě měsíce, z uniklých nahrávek a dalších náznaků vyplývá, že letounu při dlouhém letu nejspíš došlo palivo.

Do případu zároveň vstoupila pracovnice bolivijského letiště Viru Viru Celia Castedová, která podle vlastních slov varovala před tím, že přímý let z Bolívie do kolumbijského Medellínu je na hranicích možností malého letadla. Katastrofě se podle ní dalo předejít, kdyby její varování byla vyslyšena. Castedová se momentálně ukrývá v Brazílii poté, co v Bolívii měla čelit pronásledování. Bolivijská vláda už požádala Brazílii o její vydání.

MOS Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme