'V naší rodině zavládl strach.' Trumpově migrační politice se v Los Angeles postavily tisíce lidí

Tisíce odpůrců Donald Trumpa znovu protestovaly v amerických městech proti imigrační politice nové vlády. Prezident chce už příští týden představit nový zákaz vstupu pro uprchlíky, poté co původní nařízení zablokoval soud. Odpor a obavy budí i plánovaná opatření na hranici Spojených států s Mexikem. Podporu přistěhovalcům vyrazili do ulic vyjádřit obyvatelé od Minneapolisu přes Chicago až po Los Angeles.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstranti protestují v Los Angeles proti migrační politice prezidenta Trumpa

Demonstranti protestují v Los Angeles proti migrační politice prezidenta Trumpa | Zdroj: Reuters

Do centra Los Angeles přijelo několik tisíc lidí vyjádřit podporu všem imigrantům a protestovat proti zamýšlené politice a opatřením nové administrativy. Los Angeles je město, které je založené na rozmanitosti, různorodosti a přinejmenším tahle část obyvatel si rozhodně nedovede představit, že by to bylo někdy jinak.

“Řada imigrantů je mně osobně velmi blízká, jsou součástí komunity v Los Angeles. Není v pořádku, že se mnozí z nich teď bojí a mají pocit, že tu nejsou vítaní. Přišla jsem, protože chci ukázat, že se za ně postavíme,” vysvětluje jedna z účastnic protestního pochodu Melanie Ariasová.

'Vydáme nový dekret, který ochrání naše obyvatele.' Trump ohlásil další exekutivní příkaz

Číst článek

Zprávy o nových opatřeních vlády Donalda Trumpa, která by mohla vést k deportacím statisíců přistěhovalců, kteří v Americe žijí bez patřičných dokladů, vyvolávají u mnohých tady v Kalifornii úzkost.

“V naší rodině zavládl strach, já sám jsem zděšený, že úřady deportují moje bratry, sestru i maminku,” říká mladý muž, jehož rodina přišla do Ameriky z Mexika. Kvůli obavám o své blízké chce zůstat v anonymitě, přestože se už sám se narodil ve Spojených státech, je plnoprávným občanem a i jeho sourozenci mají platná pracovní povolení, která jim garantovala předchozí vláda Baracka Obamy.

Účastníci protestního pochodu žádají úřady v Los Angeles, aby poskytly lidem bez dokladů útočiště a zabránily deportacím. Mnozí žijí ve Spojených státech desítky let, platí v zemi daně a přispívají k místní ekonomice. Donald Trump ale v jednom ze svých prvních opatření pohrozil městům odebráním federálních prostředků, pokud nebudou přistěhovalce imigračním a deportačním úřadům nahlašovat a vydávat.

Demonstranti protestují v Los Angeles proti migrační politice prezidenta Trumpa | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme