V Oaklandu našli dalších šest těl. Při požáru tam zemřelo na 30 lidí

Bilance požáru, který v noci na sobotu zachvátil hudební party v kalifornském Oaklandu, vzrostla na 30 mrtvých. Některé oběti byly ze zahraničí, policie ale odmítla zveřejnit detaily. Požár skladiště, kde se hudební akce konala, patří k nejtragičtějším v Oaklandu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žena pokládá květiny nedaleko místa požáru v kalifornském Oaklandu

Žena pokládá květiny nedaleko místa požáru v kalifornském Oaklandu | Zdroj: Reuters

Příčina požáru stále není známa. Hasiči sdělili, že vyšetřování stále nepokročilo. Již v sobotu uvedli, že prioritou je vyproštění těl, které může trvat i více než dva dny.

Vyprošťovací práce jsou mimořádně složité, protože do druhého patra se zřítila střecha. Požár navíc porušil statiku stavby. Budova je také podle hasičů doslova přeplněná nábytkem, sochami, hudebními nástroji a dalším vybavením.

Areál, který zachvátily plameny, fungoval jako umělecká kolonie. V době neštěstí se tam konal koncert kapely Golden Donna a dalších skupin, na který podle médií přišlo možná až sto lidí. O budovu se již několik týdnů zajímaly úřady, neboť měly podezření, že zde nelegálně žilo až několik desítek osob.

Při požáru na improvizované taneční party v kalifornském Oaklandu zahynulo nejméně 9 lidí | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme