V Pákistánu se zřítilo letadlo s 48 lidmi na palubě, pád nikdo nepřežil

Let ze severopákistánského města Chitral zmizel ve středu z radarů. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP. Podle oficiálních seznamů letecké společnosti Pakistan International Airlines bylo na palubě letadla 48 pasažérů včetně 5členné posádky a jednoho pozemního inženýra. Letadlo se zřítilo nedaleko Abbottabadu, pád letadla nikdo nepřežil.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranné práce po pádu letadla v Pákistánu

Záchranné práce po pádu letadla v Pákistánu | Zdroj: ČTK

Let číslo s označením PK 661 měl směřovat z Chitrali do Islámábádu. Podle agentury Reuters ztratilo letadlo kontakt se zemí a zmizelo z radarů kolem 16.30 místního času.

Agentuře Reuters se ve středu odpoledne povedlo telefonicky spojit s vysoce postaveným pákistánským policejním úředníkem z Laiqem Shahem, který potvrdil, že se letadlo zřítilo nedaleko města Havelian na sever od Islámábádu. K místu podle něj už mířili záchranáři.

Zprávu o zmizení letadla na svém twitterovém účtu potvrdil i mluvčí aerolinek Danyal Gilani. „Zmobilizovali jsme všechny zdroje, abychom letadlo našli,“ píše se v oficiálním prohlášení, které Gilani sdílel. Aerolinky podle něj už spustily krizové centrum a zveřejnily telefony, na které může veřejnost telefonovat.

Podle agentury Reuters se letadlo zřítilo do hornaté oblasti. „Všechna těla shořela k nepoznání. Trosky jsou roztroušené,“ citovala agentura vládního úředníka z oblasti Havelianu. Podle něj svědci nehody popsali, že letadlo bylo v plamenech ještě před tím, než narazilo do země.

Podle dostupných zpráv při nehodě zahynul Junaid Jamshed s manželkou, někdejší pákistánská hudební hvězda, ze které se v posledních letech stal islámský duchovní vůdce. Jeho jméno bylo na seznamu cestujících a informaci měly potvrdit i aerolinky. Smutek a překvapení ze smrti Jamsheda začaly na sociálních sítích vyjadřovat stovky fanoušků.

Na sociálních sítích kolují fotografie údajného místa neštěstí. Jejich autenticitu nelze nezávisle ověřit.

MOS Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme