V sázce je budoucnost USA i světa, volte Clintonovou, vyzval Obama

Dosluhující americký prezident Barack Obama vyzval voliče Demokratické strany, aby bez ohledu na etnický původ přišli do hlasovacích místností a podpořili prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou, neboť v sázce je budoucnost Spojených států i světa. Republikánský rival někdejší první dámy Donald Trump Obamovu agitaci odsoudil a doporučil mu, aby se místo kampaně raději zaměřil na správu země, napsal dnes portál BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: Fotobanka Pixabay

Obama k příznivcům Clintonové hovořil na mítinku v Severní Karolíně. Trumpa označil za hrozbu těžce vydobytých občanských práv. "Já na hlasovacím lístku nejsem, ale řeknu vám, co na nich je - je tam spravedlnost, slušnost, férovost, pokrok a naše demokracie," řekl. "Osud této země leží na vašich bedrech," dodal.

Miliardář jakoukoli kritiku odmítl. "Jádrem věci je, že nikdo nechce na další čtyři roky Obamu," řekl Trump voličům na Floridě. V minulosti opakovaně prohlašoval, že Clintonová by v Obamově politice pokračovala. V projevu zaútočil i na svou sokyni, která je podle něj v posledních týdnech nepříčetná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme