V Thajsku se na letecké přehlídce pro děti zřítil Gripen, pilot na místě zemřel

Na letecké přehlídce v Thajsku, pořádané u příležitosti oslav dne dětí, se zřítila stíhačka. Pětatřicetiletý pilot při nehodě na letišti v jihothajském městě Hat Yai zahynul, z početných přítomných rodin nebyl nikdo zraněn. Informovalo o tom thajské ministerstvo obrany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stíhačka Jas-39 Gripen

Stíhačka Jas-39 Gripen | Foto: Evelyna Kulíšková | Zdroj: Český rozhlas

Letoun švédské výroby typu JAS-39 Gripen se během letecké přehlídky u příležitosti dne dětí náhle zřítil u letištní dráhy. Trosky stroje začaly hořet a bylo vidět hustý dým. Nehoda se stala daleko od vyhrazeného místa pro diváky, řekl podle agentury AFP mluvčí ministerstva.

Thajské úřady komerční lety dočasně přesměrovaly na letiště ve městě Krabi. Příčiny neštěstí jsou zatím neznámé.

Thajské letectvo podle listu Bangkok post zřídí vyšetřovací komisi. Na Facebooku vyzvalo lidi, ať z úcty k zemřelému pilotovi nezveřejňují fotky a videozáznamy tragédie.

U příležitosti dne dětí v Thajsku se každý rok zpřístupňují vojenské základny rodinám s dětmi. Pořádají se pro ně prohlídky základen a přehlídky vojenské techniky.

Thajsko má celkem 12 gripenů.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme