Viděl jsem zraněné lidi, měli krev v obličeji, popisuje svědek tragédii v Berlíně

Dvanáct mrtvých, přes čtyřicet zraněných si podle aktuální bilance vyžádalo pondělní neštěstí v Berlíně. Do davu na vánočních trzích vjel kamion, podle policie šlo zřejmě o teroristický útok. Náměstí Breitscheidplatz zůstává uzavřené, areál hlídají policisté, hlásí z Berlína německý zpravodaj Českého rozhlasu Pavel Polák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamion najel v Berlíně do vánočních trhů

Kamion najel v Berlíně do vánočních trhů | Zdroj: Reuters

"Nejprve jsme zaslechli, jak se tříští sklo. Pak jsme slyšeli křičet lidi," vylíčil ČRo jeden z očitých svědků pondělního neštěstí. Do hlavního města přijel na návštěvu a s přáteli vyrazili na vánoční trh.

ONLINE: Zřejmě šlo o terorismus, uvedla policie. Mrtvých na trzích v Berlíně je 12

Číst článek

"Viděl jsem zraněné lidi, měli krev v obličeji. Bylo to strašné. Bylo nám jasné, že něco není v pořádku. Záhy byla na místě policie, všude samé sirény."

Do večerních hodin odvážely sanitky zraněné do berlínských nemocnic. Město vyhlásilo pohotovost pro katastrofické případy.

"Chtěl jsem se podívat, co se to vlastně stalo. A poskytnout pomoc. Viděl jsem tam ten nákladní vůz. Policie ale začala vyklízet celé náměstí."

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme