Washington odsoudil teroristické útoky ve Francii, Tunisku a Kuvajtu

Spojené státy ostře odsoudily páteční teroristické činy ve Francii, Kuvajtu, Somálsku a Tunisku. Podle mluvčího amerického ministerstva zahraničí Johna Kirbyho ale zatím neexistují důkazy, že by někdo útoky po taktické stránce koordinoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský policista hlídá uzavřenou oblast v obci Saint-Quentin-Fallavier po útoku na tamní továrnu

Francouzský policista hlídá uzavřenou oblast v obci Saint-Quentin-Fallavier po útoku na tamní továrnu | Zdroj: Reuters

V Tunisku při útoku na turistické pláži zemřelo nejméně 39 osob, převážně ze zahraničí. Ve Francii atentátník napadl továrnu nedaleko města Lyon. V Kuvajtu odpálil sebevražedný útočník během modlitby nálož v šíitské mešitě, zemřelo nejméně 25 lidí.

Spojené státy označily atentáty za odporné činy a projev násilného extremismu. Americké úřady už prý nabídly spolupráci všem postiženým zemím.

Vyšetřovatelé podle americké diplomacie zatím neznají přesné motivy útočníků. Vláda mezitím vyzvala domácí bezpečnostní složky k bdělosti – zejména v době příštího víkendu, kdy si Spojené státy připomenou Den nezávislosti.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme