Z Řecka dál do Evropy mířilo dalších osm balíčků s výbušninou, policie je zneškodnila

Osm balíčků s výbušninou adresovaných různým osobám a institucím z oblasti hospodářství v několika evropských zemích objevila řecká policie na poštovní třídírně na severu Atén. Zásilky následně zneškodnila, informovala v pondělí agentura AFP. Minulý týden zranil výbuch dopisu s výbušninou v pařížské pobočce Mezinárodního měnového fondu jednu ženu. Podobná zásilka z Řecka dorazila také na německé ministerstvo financí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osm balíčků s výbušninou objevila řecká policie na poštovní třídírně na severu Atén.

Osm balíčků s výbušninou objevila řecká policie na poštovní třídírně na severu Atén. | Zdroj: Reuters

Zničené zásilky byly podle zdroje agentury DPA z řeckého ministerstva veřejného pořádku "stejného druhu" jako ty, které dostaly minulý týden instituce ve francouzské a německé metropoli.

K dopisu s výbušninou zaslanému německému ministrovi financí Wolfgangovi Schäublemu, který se podařilo včas zneškodnit, se přihlásila řecká anarchistická skupina Konspirace ohňových buněk. Ta se na rozesílání dopisových bomb zaměřila už několikrát v minulosti a adresovala je zejména velvyslanectvím a evropským státníkům.

K výbuchu na pobočce MMF se nikdo nepřihlásil. Podle řeckého ministra veřejného pořádku Nikose Toskase i francouzských vyšetřovatelů za ním ale stojí s největší pravděpodobností stejná anarchistická skupina.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme