Za vydání do Česka se přiznám k obviněním a udám zkorumpované úředníky, nabízí Krejčíř

Radovan Krejčíř údajně požádal o převezení z Jihoafrické republiky do Česka. Informoval o tom tamní server News24, který zároveň přinesl výňatky z dopisu Krejčířova právníka jihoafrickému vyšetřovacímu úřadu. V něm se mimo jiné uvádí, že se podnikatel přizná k obviněním výměnou za souběžné desetileté tresty za každý ze svých zločinů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř.

Radovan Krejčíř. | Foto: Fotobanka Profimedia

Z dopisu také vyplývá, že Krejčíř zkorumpoval vysoké představitele jihoafrické policie a justice. Mezi podplacenými úředníky měl být i soudce, který odmítl dřívější žádost České republiky o podnikatelovo vydání, nebo šéf jihoafrické zpravodajské služby.

Krejčíř je teď prý ochotný proti nim svědčit, ale až z bezpečí Česka.

Krejčíř stáhl žádost o azyl v JAR. Ať co nejrychleji sedne do letadla směr Praha, přejí si tam

Číst článek

Není ale jasné, jestli právník dopis skutečně napsal na pokyn Radovana Krejčíře, ani jestli všechny informace v něm jsou pravdivé.

Podle mluvčí českého ministerstva spravedlnosti Terezy Schejbalové Krejčířova žádost pro Českou republiku nic nemění, informovala ČTK. O jeho vydání musí stejně rozhodnout jihoafrický soud.

V Jihoafrické republice český podnikatel čelí stíhání v asi šesti kauzách. Zatím byl usvědčený v jednom procesu, za únos a mučení dostal 35letý trest. V jiném případě je obžalovaný z podílu na vraždě Libanonce Sama Issy.

Martin Balucha, mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme