Zablokujte sexting mezi dětmi, vyzývá britské ministerstvo zdravotnictví operátory a sociální sítě

Sdílení vlastních intimních snímků, sexting, se stalo velkým problémem mezi britskými dětmi. Tyto záběry se často stávají předmětem kyberšikany. Vláda chce, aby sociální sítě a mobilní operátoři zasáhli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studenti s mobily

Studenti s mobily | Foto: pixabay.com

Londýnský kabinet tvrdí, že se z fenoménu sextingu stal závažný problém. Deník The Times zjistil, že intimní záběry posílají desítky tisíc britských dětí. Podle údajů 50 největších britských středních škol se třetina případů týká dětí ve věku 12 a 13 let.

Intimní záběry se často stávají předmětem kyberšikany. Ministr zdravotnictví Jeremy Hunt se domnívá, že sexting stojí za nárůstem duševních poruch u dětí. Na krizové lince dětské charity NSPCC evidují o 15 procent víc případů sextingu.

Ministr Hunt podle Timesů vyzval sociální sítě a mobilní operátory, aby se sexting osob mladších 18 let pokusili účinněji blokovat. Hunt v parlamentu upozornil, že moderní software automatického rozeznávání intimních fotografií dává firmám možnost zásahu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme