Zadržený ruský ministr Uljukajev zůstává v domácím vězení. Podezřelých v korupční kauze může být více

Ruský prezident Vladimir Putin odvolal z funkce ministra pro ekonomický rozvoj Alexeje Uljukajeva. Ten do 15. ledna zůstane v domácím vězení. Vyšetřovací výbor ho v úterý obvinil z převzetí úplatku ve výši dvou milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexej Uljukajev čelí obvinění z korupce. Přijmout měl 2 miliony dolarů.

Alexej Uljukajev čelí obvinění z korupce. Přijmout měl 2 miliony dolarů. | Zdroj: Reuters

Alexej Uljukajev odmítá, že by vzal úplatek od společnosti Rosněfť. Za to jím měl povolit koupi polovičního podílu v ropné společnosti Bašněfť. Jeho případ ruskou společnost rozdělil.

Předseda dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin prohlásil, že tečku za případem udělá až soud, ale před zákonem si mají být všichni rovni a nikdo není nedotknutelný. Bývalý ministr financí Alexej Kudrin upozornil na to, že vyšetřovatelé také dělají chyby a mnoho podobných obvinění nakonec skončilo očištěním podezřelého.

Podle informací ruských tiskových agentur se mohou v případu korupce objevit i další podezřelí. Vyšetřovatelé prý sledovali ministry a poradce blízké premiérovi Dmitriji Medveděvovi.

Martin Dorazín, Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme