Zátah proti Čečencům. Německá policie je podezírá z terorismu

V pěti německých spolkových zemích zasahují protiteroristické jednotky. Podezření směřuje ke skupině 14 Čečenců. Německá policie zasahuje na několika místech proti podezřelým z podpory a financování terorismu. Akcí se účastní i speciální jednotky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie (ilustrační foto)

Německá policie (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Podle serveru Spiegel online policie zasahuje celkem ve dvanácti bytech a jedné ubytovně.

Podle vyšetřovatelů nehrozil žádný konkrétní útok. Razie má za cíl lidi, kteří terorismus pouze podporovali. Německá rozhlasová stanice MDR oznámila, že jednoho člověka policisté zatkli v durynském městě Suhl.

Protiteroristická operace v Belgii: policie zadržela 15 podezřelých, čtyři z nich obvinila

Číst článek

Německá policie spustila rozsáhlou protiteroristickou akci. Od rána zasahují speciální jednotky v Durynsku, Hamburku, Bavorsku, Severním Porýní-Westfálsku a Sasku. Hlavním podezřelým je 28letý ruský občan čečenské národnosti. Aktuální informace má náš zpravodaj v Německu Pavel Polák.

Policie podezřívá 11 mužů a 3 ženy z toho, že se chtěli dostat do Sýrie a bojovat tam na straně teroristické organizace Islámský stát. Ve všech případech se jedná o žadatele o azyl. O jejich žádosti německé úřady dosud nerozhodly. Při zásahu v Durynsku objevili policisté, podle informací NDR, bílý prášek, o co přesně se jedná, policie zatím neuvedla. Podle durinského Kriminálního úřadu zadržený muž bombový útok neplánoval.

ČRo, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme