Ze zavaleného italského hotelu se povedlo zachránit 11 lidí

Z trosek lavinou zasypaného hotelu ve střední Itálii záchranáři v noci na sobotu vyprostili další čtyři živé lidi, což zvyšuje počet zachráněných na jedenáct. Potvrzeno je pět mrtvých. Úřady provincie Pescara oznámily, že se stále pohřešuje 23 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zavalený hotel v Itálii

Zavalený hotel v Itálii | Zdroj: ČTK

V noci se podařilo z hotelu Rigopiano vyprostit dvě ženy a dva muže. Záchranáři se k nim prokopali pomalým tempem z obav, aby nezasypali vzduchové kapsy, které ve zřícené stavbě zůstaly.

OBRAZEM: Záchranáři druhý den pracují u zavaleného hotelu Rigopiano, na pomoc jim míří těžká technika

Číst článek

V noci na sobotu byla také vytažena těla dvou mrtvých žen, což zvyšuje počet nalezených obětí neštěstí na čtyři. Dva mrtví byli odvezeni už dříve. Podle úřadů se stále pohřešuje nejméně 23 lidí. Počet pohřešovaných se odvozuje od počtu hostů hotelu a jeho zaměstnanců.

V noci na sobotu byla také vytažena těla dvou mrtvých žen a ráno pak mrtvého muže, což zvyšuje počet nalezených obětí neštěstí na pět. Dva mrtví byli odvezeni už dříve.

Italské sdělovací prostředky v sobotu oznámily, že v noci byly z trosek slyšet hlasy, ale je prý obtížné určit, kde přesně lidé jsou. Záchranáři tuto informaci nepotvrdili. Jejich mluvčí Luca Cari řekl, že práce budou pokračovat ve dne v noci, dokud nebudou nalezeni všichni, kdo v hotelu byli.

Na místo se první záchranářský tým dostal ve čtvrtek brzo ráno, vyproštění jsou převáženi vrtulníky do pobřežního města Pescara, kde čekají příbuzní.

Střední Itálii postihlo nejen zemětřesení, které udeřilo ve středu o síle více než pěti stupňů, ale také silné sněžení a mráz, což mnohé vesnice zcela ochromilo. V oblasti Abruzza je třeba provádět rozsáhlé záchranné operace a uvolňovat silnice. Civilní obrana dnes oznámila, že se našlo pět mrtvých.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme