Ženy jsou méně inteligentní, řekl polský europoslanec. V minulosti v parlamentu i hajloval

VIDEO UVNITŘ. Evropský parlament vyšetřuje opovržlivé výroky polského poslance na adresu žen. Janusz Korwin-Mikke na plenárním zasedání například řekl, že jsou ženy hloupější než muži. Polskému politikovi hrozí dočasné zbavení hlasovacích práv nebo dočasný zákaz účasti na aktivitách parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opovržlivé výroky vyšetřuje Evropský parlament.

Opovržlivé výroky vyšetřuje Evropský parlament. | Zdroj: Reuters

„Víte, kolik žen je v první stovce hráčů šachu? Já vám to řeknu, žádná,“ řekl doslova nezařazený europoslanec Korwin-Mikke.

„Samozřejmě, že ženy musejí vydělávat méně než muži, jsou totiž slabší, menší a méně inteligentní," pokračoval. Zapojil se tak do debaty o nerovnosti v odměňování žen a mužů.

„Podle vašeho názoru bych neměla mít právo na to být členkou parlamentu," odpověděla polskému kolegovi španělská europoslankyně Iratxe Garciová-Perezová.

Zároveň dodala, že Evropanky chce hájit před takovými muži, jako je právě Korwin-Mikke. Zakladatele euroskeptické strany Svoboda už předloni parlament potrestal za hajlování v zasedacím sále, loni pak za hanlivé výroky vůči migrantům.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme