Zmrzlináři v Tübingenu čelí podezření z kartelové dohody. Domlouvali se na ceně kopečků

Nezvyklému případu se v těchto dnech věnuje antimonopolní úřad v Bádensku-Württembersku na jihozápadě Německa. Přezkoumává totiž ceny kopečku zmrzliny ve městě Tübingen, kde prodejci této pochutiny čelí podezření z kartelové dohody. O případu v úterý informovalo zemské ministerstvo hospodářství v Bádensku-Württembersku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle čeho vybírat zmrzlinu?

Podle čeho vybírat zmrzlinu? | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Tři zmrzlinárny najednou zvýšily cenu jednoho kopečku z 1,2 eura (32 korun) na 1,5 eura (41 korun), což neušlo zdejšímu listu Schwäbischer Tagblatt. Dva z provozovatelů zmrzlináren se mu přiznali, že se na zvýšení ceny dohodli.

Situací se nyní začalo zabývat zdejší ministerstvo hospodářství, které vykonává i funkci zemského antimonopolního úřadu. Nejprve vyslechne provozovatele, aby zjistilo pravý stav věci, a poté případně rozhodne o dalších opatřeních, včetně možných pokut.

Na vysoké ceny zmrzliny si už o víkendu na facebooku stěžoval primátor Tübingenu Boris Palmer. "Výhoda našich zmrzlináren je, že je provozují Italové. Dělají nejlepší zmrzlinu. Nevýhoda našich zmrzlináren je, že je provozují Italové. Zřejmě neznají německé právo hospodářské soutěže," uvedl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme