Zničení Země meteoritem by bylo lepší než vítězství Trumpa či Clintonové, myslí si mladí Američané

Mladí dospělí nahlížejí na aktuální prezidentské volby ve Spojených státech skepticky. Spíš než jednoho ze dvou hlavních kandidátů si ve fiktivním hlasování zvolili opět Baracka Obamu, obří meteorit nebo náhodného občana vybraného v loterii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidáti jeden druhého nešetřili, Trump opět připomněl e-mailovou aféru své rivalky

Kandidáti jeden druhého nešetřili, Trump opět připomněl e-mailovou aféru své rivalky | Zdroj: Reuters

Čtvrtina mladých Američanů by raději nechala zničit celou planetu obřím meteoritem, než by zvolila některého z hlavních prezidentských kandidátů do Bílého domu. Zjistil to výzkum mezi mladou generací Američanů, která dlouhodobě dává jasně najevo své znechucení jak z republikánského kandidáta Donalda Trumpa, tak jeho soupeřky Hillary Clintonové.

Říjnový výzkum společností UMass Lowell a Odyssey se zaměřil na 1200 Američanů ve věku 18-35 let. Ptal se jich, jaký by si přáli výsledek voleb, které zemi čekají už za necelé tři týdny, a nabídl jim pět možností. Hillary Clintonová jako prezidentka z nich skončila předposlední. Méně oblíbený už byl jen Donald Trump.

Druhá prezidentská debata v USA: 'neamerické' vězení pro Clintonovou, Trump odvracel nařčení ze sexismu

Číst článek

Vůbec nejvíc jich vybralo, aby se Barack Obama stal doživotním prezidentem - to chtělo bezmála 40 % dotázaných. Víc než čtvrtina by raději příštího prezidenta vybrala v loterii ze všech občanů Spojených států. No a zničení Země meteoritem a vyhynutí lidstva by si raději přálo 23 %.

Výzkum naznačuje postoj mladých Američanů k volbám a to, že většina z nich nejspíš volit nakonec raději nepůjde. Z těch, co volit chtějí, by dvě třetiny hlasovaly pro demokratku Clintonovou. Trump by získal třikrát méně hlasů. A zbylou zhruba desetinu by si rozdělili nezávislí kandidáti.

Úplně jiný výsledek předpovídá jubilejní díl kresleného seriálu Simpsonovi, který by se měl vysílat tento týden. Ruský prezident Vladimir Putin v něm oznámí, že republikán Trump dostane 102 % hlasů. Ve Spojených státech se kromě nové epizody Simpsonových bude vysílat i poslední prezidentská debata. Ve středu v noci ji živě přinese Radiožurnál a ČRo Plus.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme