Volkswagen odškodní americké zákazníky. Dostanou asi tisíc dolarů

Německá automobilka Volkswagen nabídne ve Spojených státech odškodnění zákazníkům, kteří si koupili auta se softwarem na falšování testů emisí. Motoristé od firmy dostanou například platební karty, na kterých bude asi tisíc dolarů, v přepočtu 25 tisíc korun. Po skandálech s emisemi se tak firma snaží znovu získat důvěru klientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Zdroj: Reuters

Platební karty budou celkem dvě. Na první bude 500 dolarů, které budou moci zákazníci automobilky utratit za jakékoli zboží nebo služby.

Stejná částka bude i na druhé kartě, využitelné jen na zboží a služby od prodejců Volkswagenu. Majitelé aut s podvodným softwarem také budou moci tři roky zdarma využívat asistenční službu.

Nabídka se týká 482 tisíc amerických motoristů. Přijetím odškodnění se navíc nemusejí zříkat práva na to, aby firmu žalovali, ať už jednotlivě, či hromadně, a zároveň jim nic nebrání v tom, aby v budoucnu požadovali další kompenzace.

Simona Bartošová, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme