Firma Google čelí další stížnosti, tentokrát kvůli údajnému internetovému pirátství

Společnost Google čelí další stížnosti kvůli fungování svých služeb. Firma Getty Images požaduje, aby Evropská komise prošetřila způsob, jakým Google při vyhledávání zobrazuje obrázky. Podle společnosti se prý dopouští internetového pirátství. Pokud by EK dala stížnosti za pravdu, hrozila by Googlu pokuta teoreticky až zhruba 7 miliard dolarů, tedy skoro 170 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Google

Google | Zdroj: Reuters

Google od roku 2013 zobrazuje fotky patřící fotografické agentuře Getty Images ve velmi dobré kvalitě - ve velkých formátech a ve vysokém rozlišení.

Podle Getty Images si od té doby zákazníci přestali obrázky kupovat z jejích stránek a začali je používat rovnou od Googlu. Podle ní tím Google v podstatě krade její obsah.

Firma Getty Images tvrdí, že Google zneužil svého dominantního postavení na trhu, a vyzvala ostatní fotografické agentury, aby se ke stížnosti připojily.

Getty Images také připomíná, že zastupuje přes 200 tisíc fotoreportérů, tvůrců a umělců z celého světa, kteří se na ni spoléhají, že dostanou za svou práci zaplaceno.

Evropská komise už Google obvinila z porušení dominantního postavení kvůli jeho službě Google Shopping a operačnímu systému Android. Firma všechnu kritiku odmítá.

Google | Foto: Český rozhlas

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme