Samsung pozastavil výrobu nových verzí Galaxy Note 7. Problémový mobil ho bude stát miliardy

Jihokorejská společnost Samsung Electronics pozastavila výrobu svých nejnovějších chytrých telefonů Galaxy Note 7. Učinila tak po zprávách, že problém s přehříváním baterií mají i jejich nové verze. Uvedla to v pondělí jihokorejská média a zdroj agentury Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samsung zastavuje kvůli problémům s bateriemi prodej smartphonů Galaxy Note 7

Samsung zastavuje kvůli problémům s bateriemi prodej smartphonů Galaxy Note 7 | Zdroj: Reuters

Jde o pokračování obrovských potíží s bateriemi, kvůli nimž největší světový výrobce chytrých telefonů v září přerušil prodej těchto produktů v řadě zemí světa. Samsung se zatím ke zprávě nevyjádřil.

Agentura Jonhap uvedla, že rozhodnutí pozastavit produkci nových telefonů firma učinila v dohodě s čínskými a americkými úřady. Učinila tak poté, co američtí mobilní operátoři AT&T a T-Mobile USA v neděli večer oznámili, že přestávají prodávat přístroje Note 7 a vyměňovat zákazníkům jejich starší verze za nové.

Další problém Samsungu. V USA evakuovali letadlo kvůli doutnajícímu mobilu

Číst článek

Operátoři tím reagovali na zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, jejichž baterie měly být podle Samsungu bezpečné.

Potíže s bateriemi jsou dosud největším problémem Samsungu a mohou být pro společnost vysoce nákladné. Vadné baterie mohou být nebezpečné i pro majitele přístrojů a jejich okolí. Akcie Samsungu na burze v Soulu po zprávách klesly o 3,5 procenta.

Samsung hlásí další problémy: po mobilních telefonech jim vybuchují také pračky

Číst článek

Některá hlášení o vznícení nových typů Note 7 přišla od cestujících v letadlech. Velké letecké společnosti a některé letištní úřady proto už vyzvaly cestující, aby přestali tyto telefony používat na palubách.

Samsung počátkem září oznámil, že kvůli přehřívání baterií a nebezpečí vznícení stahuje 2,5 milionu telefonů Note 7 z deseti trhů, včetně jihokorejského a amerického. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci či výměnu za telefon s jinou baterií. Analytici dosud odhadovali, že náklady na stažení a výměnu baterií dosáhnou 1,8 miliardy USD (43,5 miliardy korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme