Volkswagen převezme pětinový podíl v Suzuki

Německý Volkswagen by v dohledné době mohl sesadit japonskou Toyotu z postu světové automobilové jedničky. Tomuto cíli se přiblíží Volkswagen převzetím pětinového podílu v japonské Suzuki Motors. Postup německé automobilky řadu expertů překvapil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Expozice firmy Volkswagen

Expozice firmy Volkswagen | Foto: Tomáš Adamec

Rychlost a rozměr expanze VW uprostřed nejtěžší krize v automobilovém průmyslu tuto branži zaskočila. Po faktickém převzetí firmy Porsche teď wolfsburský koncern vstupuje do automobilky Suzuki, která je specialistou na výrobu malých vozů.

Expert Stefan Bratzel označil japonskou značku za "opravdového nízkonákladového experta, od kterého se Volkswagen může hodně naučit." Podle německého tisku přejdou v příštím roce pod křídla VW taky producenti nákladních vozů Scania a MAN.

Ti by měli Volkswagenu pomoci dostat se na výsluní v oblasti užitkových vozů. Strategie německých manažerů ale v sobě podle odborníků skrývá riziko, že impérium čítající brzy 11 značek nebude snadné uřídit.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme