Za nehodami Toyoty prý nebyly závady aut, ale chyby řidičů

Za záhadné nehody automobilů od firmy Toyota prý můžou sami řidiči. Ti si přitom ztěžovali, že některé modely japonské automobilky sami od sebe zrychlují. Testy ale teď prokázaly, že minimálně v některých případech nesou vinu řidiči, kteří prý omylem sešlápli plyn místo brzdy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak automobilky

Znak automobilky | Foto: Toyota

Na školáckou chybu řidičů poukazuje Toyota. Její obhajobu prý potvrdily i testy amerických úřadů, tedy alespoň podle deníku Wall Street Journal.

Při záhadných nehodách některých modelů Toyoty zemřelo ve Spojených státech od roku 2000 nejmíň 89 lidí. Tyhle případy vážně poškodily pověst největší světové automobilky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Toyota.mp3

Vyšetřování bude probíhat ještě celé měsíce. K předběžným závěrům už se vyjádřila řada expertů s dost pochybovačným tvrzením. Experti totiž tvrdí, že i kdyby to byla pravda, že řidiči v nějaké stresové situaci omylem sešlápli plynový pedál, tak stejně to nesmývá stín z automobilky Toyota. Svědčí to o tom, že její auta jsou špatně konstruována. A konstrukční nedostatky nutí řidiče sešlapávat plyn.

Další možné vyšetření, a to tvrdí i Toyota, je, že se plynový pedál zadrhne o rohožku na zemi.

Ondřej Houska, Michaela Vydrová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme