Facebook zvýšil v posledním čtvrtletí tržby téměř o polovinu

Provozovatel největší sociální sítě Facebook zvýšil ve čtvrtém čtvrtletí tržby téměř o polovinu na zhruba 100 miliard korun. Pomohl mu především velký zájem o reklamu v chytrých telefonech a tabletech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Facebook (ilustrační foto)

Facebook (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Právě reklamy jsou teď pro Facebook zlatý důl - tvoří totiž zhruba 70 procent příjmů společnosti.

Přitom inzerce se na této sociální síti začala objevovat relativně nedávno, v roce 2012. Nejvíc reklama vydělává firmě v Severní Americe.

Čistý zisk Facebooku v posledním čtvrtletí klesl na 700 milionů dolarů. Podle serveru živě.cz to ale není tak překvapivé, protože firma loni hodně investovala. Za dvě miliardy dolarů koupila virtuální brýle Oculus VR a za 16 miliard dolarů získala populární aplikaci na posílání zpráv WhatsApp.

Akcie Facebooku v reakci na výsledky posílily

Minimálně jednou denně teď Facebook navštíví 890 milionů uživatelů, což je zhruba o 140 milionů víc než loni. Roste také počet uživatelů, kteří na Facebook chodí každý den přes mobil nebo tablet. Nyní jich je 745 milionů.

Investoři na zprávu o hospodářských výsledcích firmy reagují pozitivně, a akcie Facebooku si proto připisují přes půl procenta. Naopak akcie další sociální sítě Twitter výrazně propadly, konkrétně o 4,5 procenta.

Facebook | Foto: Michal Jindra

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme