Přes 281 tisíc volkswagenů musí v USA do servisu. Důvodem jsou úniky paliva

Německý automobilový koncern Volkswagen svolává ve Spojených státech do servisů zhruba 281.500 vozů se značkami VW a Audi kvůli únikům paliva. Zatím není jasné, zda se problémy týkají i Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volkswagen

Volkswagen | Foto: Fotobanka Pixabay

Zhruba rok poté, co automobilka Volkswagen čelila na americkém trhu skandálu kolem manipulací s testy emisí, má koncert další problémy. Do servisu povolal zhruba zhruba 281.500 vozů značek VW a Audi kvůli únikům paliva, vyplývá ze zprávy pro regulátory. Podle agentury Reuters Volkswagen zatím neupřesnil, zda bude kvůli tomuto problému svolávat rovněž automobily mimo USA.

Volkswagen svolává v Česku prvních 1100 vozů do servisu kvůli emisím

Číst článek

Mluvčí společnosti uvedla, že úniky paliva mohou zvýšit riziko požáru. Dodala však, že firma zatím v souvislosti s tímto problémem neobdržela žádné zprávy o požárech či zraněních. Problémy se týkají vozidel Audi Q5, Q7, A6 a A7 s benzínovými motory a VW Golf, SportWagen, GTI nebo Audi A3 se všemi druhy motorů. Výrobce u jednotlivých typů uvedl i přesné roky výroky, nejstarší povolané modely jsou z roku 2009, nejnovější z roku 2016.

Teprve před několika dny se automobilka dohodla s prodejci jejich vozů na náhradě škod, které utrpěly během loňského emisního skandálu. Dohromady jím vyplatí 1,2 miliardy dolarů. Americká agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) firmu loni v září obvinila, že do vozů s naftovým motorem instalovala software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že v USA je tímto softwarem vybaveno takřka 570.000 vozů. Po celém světě se emisní skandál Volkswagenu týká zhruba 11 milionů naftových aut, včetně asi 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

ČTK, Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme