Samsung hlásí další problémy: po mobilních telefonech jim vybuchují také pračky

Úřady ve Spojených státech amerických řeší několik případů, kdy pračky od korejské firmy Samsung explodovaly. Výrobce doporučuje snížit rychlost při praní většího množství prádla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo Samsung

Logo Samsung | Zdroj: Reuters

Za poslední měsíc se jedná už o druhý druh přístroje od Samsungu, který má problém s tím, že samovolně exploduje. Po smartphonech Galaxy Note 7, které vybuchovaly kvůli vadné baterii, mají nyní problém vrchem plněné pračky vyrobené mezi březnem 2011 a dubnem 2016.

Samsung zastavuje prodej smartphonů Galaxy Note 7, kvůli problémům s bateriemi

Číst článek

„Byl to nejhlasitější zvuk, jaký jsem kdy slyšela,“ řekla pro The Telegraph Melissa Thaxtonová, jedna z postižených. „Znělo to, jako kdyby mi u ucha bouchla bomba,“ dodává. Exploze poškodila zařízení bytu do vzdálenosti 4,5 metru.

Podle údajů amerických úřadů, které tyto incidenty vyšetřují, měly pračky vybuchovat, když v nich majitelé prali ložní prádlo nebo jiné rozměrné či voděodolné předměty.

Podle výrobce pračky explodují ve výjimečných případech při extrémních vybracích. Samsung proto vyzývá své zákazníky, aby při praní většího množství prádla používali jemný prací cyklus a na nižší rychlost, aby se tak zabránilo nestabilitě přístroje. „Nebyl zaznamenán žádný incident při používání tohoto cyklu,“ vysvětluje Samsung pro portál The Telegraph.

Pokud si chcete ověřit, že vaše pračka nepatří mezi nebezpečné modely, využijte tento nástroj od Samsungu.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme