Škoda ukázala v Ženevě koncept sedmimístného SUV, na trhu bude za rok

Mladoboleslavská automobilka dnes na autosalonu v Ženevě ukázala svoji budoucnost. Koncept Vision S naznačuje, jak bude vypadat první sedmimístné terénní auto Škoda. Nový model by se měl dostat do prodeje začátkem příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Představení Škody Vision S v Ženevě

Představení Škody Vision S v Ženevě | Zdroj: ČTK

Mohutné SUV má na sobě i v interiéru práci českých sklářů. Podsvětlená maska chladiče i znak automobilky na kapotě jsou vyrobeny z pravého křišťálu.

„Je to všechno ruční práce. Když se na jedné straně střetne nejlepší technika s lidskou ruční prací, je to zážitek,“ říká šéfdesigner Josef Kabaň.

Interiér Škody Vision S je plný obrazovek různých tvarů, které potvrzují razantní nástup digitalizace v automobilovém průmyslu.

„Každý cestující má před sebou displej a má možnost ho přes svůj telefon ovládat, připojit se do systému auta a vychutnat si individuálně jízdu,“ popisuje Kabaň.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světovou premiéru Škody Vision S v Ženevě sledoval přímo na místě reportér Jan Říha

Studie Vision S naznačuje, jak bude vypadat nové sedmimístné SUV z Mladé Boleslavi. Budoucí model ale zatím nemá definitivní jméno. Nejčastěji se skloňuje název Kodiaq.

„Model, který zde máme, je již velmi blízký verzi, které my říkáme sériová a kterou chceme slavnostně uvést na trh na pařížském autosalonu. Vůz se dostane na trh na přelomu roků 2016 a 2017, respektive počátkem roku 2017,“ odhaluje budoucnost šéf Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček.

Představení Škody Vision S v Ženevě | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Kromě tohoto modelu česká automobilka pracuje na nástupci současné Škody Yeti. Vyrábět se bude v závodě v Kvasinách a bude koncernovým sourozencem Seatu Ateca, který má v Ženevě světovou premiéru. Na českém trhu by se ale mohla objevit i varianta kupé vycházející ze studie Vision S.

„Bude samozřejmě model ve velikosti Yetiho, který přijde také v roce 2017 na trh, a od tohoto velkého modelu už máme pro čínský trh připravenu variantu kupé. A já se osobně domnívám, že tato kupé varianta by byla vhodná i pro evropský a zejména český trh,“ doplnil Luboš Vlček.

Jan Říha, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme