Apple představil novou generaci chytrých telefonů iPhone a hodinky Watch

Americká společnost Apple představila nastupující generaci chytrých telefonů. Novinkami jsou iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Oproti dosavadním verzím mají oba přístroje výrazně větší displej. Firma také na večerní prezentaci odhalila dlouho očekávanou podobu chytrých hodinek Apple Watch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové telefony jsou podle firmy rychlejší a mají větší výdrž baterie. Přístroj iPhone 6 má uhlopříčku displeje 4,7 palce, tedy 12 centimetrů.

U telefonu iPhone 6 Plus je úhlopříčka dokonce 5,5 palce, tedy 14 centimetrů. U předchozích modelů iPhone 5C a iPhone 5S činila čtyři palce.

Nové hodinky nazvané Watch mají dotykový displej a budou se dodávat ve dvou velikostech. Fungovat ale budou pouze s přístrojem iPhone.

Chytré hodinky jsou v podstatě rozšířením telefonu, vysvětluje novinář sledující moderní technologie Otakar Schön.

„Je to druhý displej, na kterém vidíte čas a krátké aktuální zprávy z telefonu, když vám přijde e-mail nebo vám někdo napíše na sociální síti. Apple navíc do hodinek přidal čip, který funguje jako bezkontaktní platební karty," upozorňuje Schön.

Na světovém trhu zůstává první Samsung, pro Apple jsou klíčové Spojené státy

Číst článek

Apple dnes také odhalil platební systém s názvem Apple Pay, který umožní používat některé z přístrojů místo kreditní karty.

Na trhu by se měly hodinky objevit na začátku příštího roku. Jejich cena bude začínat v přepočtu na 7500 korunách. Společnost chce také nabízet tři edice, a to standardní, sportovní a luxusní.

Apple dlouhodobě bojuje o prvenství na globálním trhu se svým jihokorejským konkurentem, společností Samsung. Svůj nejnovější telefon Samsung Galaxy S5 představila firma už v únoru.

ČTK, Jan Prokeš, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme