Apple představil zbrusu nový iPhone 7, konkurovat mu bude LG V20

Fanoušci americké firmy Apple se po roce dočkali. Firma představila svůj nejnovější chytrý telefon iPhone 7. Není ale sama, horkou novinku na trhu mobilních telefonů ukázalo i konkurenční LG z Jižní Koreje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový iPhone 7

Nový iPhone 7 | Foto: Apple

Největší novinkou u iPhone 7 je absence klasického univerzálního sluchátkového konektoru, který používá drtivá většina elektroniky. Nový iPhone by tak měl být tenčí a nabídnout lepší vestavěné reproduktory.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novinku iPhone 7 představil ve vysíláni ČRo Plus šéfredaktor Filip Kůžel ze serveru MobilMania.cz

Ohledně této změny se na internetu vedou vášnivé diskuze. Odpůrci totiž tvrdí, že chce Apple takovým krokem přinutit spotřebitele k nákupu drahých bezdrátových sluchátek, nebo dál vydělávat na redukcích. Jiní to ale vidí jako pokrok a tvrdí, že změna postupně čeká všechny chytré telefony.

Ačkoliv iPhone 7 nijak razantně nemění už zavedný design, překvapit může novými barvami. Příjemnou změnou bude i delší životnost baterie nebo určitá vodotěsnost telefonu. V prodeji se objeví od 16. zaří.

Konkurencí novému iPhonu by mělo být LG, které svou novinku s názvem V20 ukázalo ještě o pár hodin dříve než Apple. Pochvalné reakce na internetu zmiňují hlavně pěkný design, dobrou výbavu ale i odolnost, která je zajištěna vojenskou certifikací. Telefon by měl vydržet extrémním teploty, vlhko i pády z výšky.

Sám výrobce v propagačním videu láká hlavně na druhý displej, dvojitý fotoaparát nebo vysokou kvalitu záznamu zvuku.

Po neúspěchu svého posledního vlajkového modelu teď LG potřebuje novinkou zabodovat. Momentálně totiž nefiguruje mezi prvními pěti největšími výrobci telefonů. Tím prvním zůstává Samsung následován firmou Apple, o třetí příčku se dělí rostoucí čínské firmy Huawei, OPPO a Xiaomi.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme