Chcete se jich zbavit? Národní technické muzeum vybírá staré fény, pračky nebo jogurtovače

Pražské Národní technické muzeum zahájilo takzvaný recyklační víkend. V rámci něj můžou lidé nosit před muzejní budovu na Letné nejrůznější použité elektrospotřebiče. Některé z nich se po prohlídce kurátorem stanou i exponátem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Retro-elektro

Retro-elektro | Foto: www.czechdesign.cz

Zájemci se můžou zbavit starých fénů, chladniček, praček, vrtaček nebo mixérů. Některé elektrospotřebiče doplní sbírku s názvem Technika v domácnosti.

„Naši návštěvníci můžou donést všechno, co si představí pod pojmem elektrospotřebič. Takže od domácích robotů, šlehačů, přes vysavač, elektromotor ČKD, téměř vše. Pokud o předmět neprojevíme zájem, předáme ho recyklační společnosti, která jej ekologicky zlikviduje,“ doplnila kurátorka Lucie Střechová.

Během minulých ročníků recyklačních víkendů si kurátoři muzea vybrali mezi donesenými předměty řadu exponátů. Například jogurtovač nebo mlýnek na kávu. Ve sbírce se díky lidem objevila také leštička na parkety ze 70. let a cestovní žehlička sovětské výroby z roku 1957.

Staré elektrospotřebiče můžou lidé nosit do pražského Národního technického muzea do neděle.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme