Chrom, kůže, burácející motory. Prahou projely stovky motorek Harley Davidson

Prahou projelo 1500 motorek Harley Davidson. Vyznavači této americké značky, která se pro mnohé stala životním stylem, se sjeli na druhý ročník Prague Harley Days na holešovické výstaviště. Na sraz dorazila i pravnučka zakladatele značky Karen Davidson, která dnes ve firmě působí jako kreativní ředitelka módních kolekcí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrum Prahy obsadili motorkáři na Harlejích

Centrum Prahy obsadili motorkáři na Harlejích | Zdroj: ČTK

Lesklý chrom, vůně kůže a benzínu a hlavně burácející zvuk motorů. To je to první, co dnes příchozí oslnilo na výstavišti v Praze Holešovicích. Na sraz dorazili nejen Češi, ale i motorkáři z mnoha evropských zemí.

Nejdelší cestu, z amerického města Milwaukee, ale vážila hvězda srazu, pravnučka zakladatele značky Karen Davidson. Projížďka Prahou jí nadchla, ale nejvíc unesená byla z informace, že v Česku je nejstarší klub Harley Davidson na světě. Funguje už od roku 1928.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na sraz vyznavačů motorek značky Harley Davidson se vypravil reportér Zdeněk Vesecký

„Zjistila jsem to včera večer a je to fantastické. Je neuvěřitelné, že nejstarší klub je tady u vás. To říká hodně o zdejší historii.“

Ačkoli se jelo jinou rychlostí než motorkáři obvykle jezdívají, spanilá jízda centrem Prahy se všem 1500 motorkářům líbila. Jedna z nich, Jitka Majerová, vysvětlila, že milovníci strojů Harley Davidson totiž umí jezdit i pomalu.

„Voni se jenom tváří drsně, ale jsou to úplně v pohodě chlapi.“

V Praze byl taky představen prototyp elektrického motocyklu.

„Existuje spousta stereotypů nebo mýtů o této značce, které poukazují na velkou konzervativnost, což v zásadě není vůbec pravda. Harley může být i inovativní lídr,“ vysvětluje posun k elektromotoru Martin Heřmanský, country manažer značky pro střední a východní Evropu.

Pravnučka zakladatele značky Karen Davidsonová pózuje na elektrickém stroji Harley-Davidson | Foto: ČTK

Zdeněk Vesecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme