Google chce prodávat časopisy do tabletů, oslovil vydavatele

Další výrazný krok k posílení online časopisů a novin udělala společnost Google, která se obrátila na několik vydavatelů s návrhem vytvořit digitální novinový stánek. Podle informací listu Wall Street Journal by mediální společnosti touto cestou prodávaly verze svých časopisů pro počítačové tablety a chytré mobily s operačním systémem Android.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Internetový vyhledávač Google

Internetový vyhledávač Google | Foto: Tomáš Adamec

Americký internetový gigant Google se svým rozhodnutím chce přiblížit společnosti Apple, která si běžně nechává 30 procent z tržeb společností prodávajících prostřednictvím internetového obchodu iTunes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Google chce prodávat časopisy do tabletů. Téma pro publicistu Miloše Čermáka

Google obrátil například na Time ze skupiny Time Warner či na společnost Hearst. Podle Wall Street Journal jim nabídl, že si bude nechávat nižší podíl.

Podle publicisty Miloše Čermáka však nejde ze stran Googlu o rozpoutání cenové války, ale spíše o snahu oslovit část trhu, která dosud není pokrytá. „Umožní přístup k obsahu jako mají dneska uživatelé Applu těm, kteří mají Android,“ uvedl Čermák.

Google prý také nabídl, že vydavatelům poskytne určitá osobní data o uživatelích, kteří si kupují digitální verze jejich materiálů. Zpráva ale také dodává, že načasování digitálního novinového stánku zůstává mlhavé a že se tento projekt vůbec nemusí uskutečnit.

Martin Hromádka, Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme