Křišťálovou lupu dostal web DameJidlo.cz, osobností je Josef Šlerka

Ceny českého internetu jsou rozdány. Křišťálovou lupou za projekt roku ocenila porota web DameJidlo.cz, osobností roku je Josef Šlerka. Celkem se dnes Křišťálové lupy udělovaly ve 14 kategoriích. O sedmi cenách rozhodla odborná porota, o sedmi veřejnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Šlerka, odborník na nová média

Josef Šlerka, odborník na nová média | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Úspěšné letos byly projekty zaměřené na jídlo. „Dá říct, že jídlo vede,“ poznamenal David Slížek, šéfredaktor pořadatelského serveru Lupa.cz.

Kromě vítězné služby DameJidlo, přes niž si lidé mohou objednat jídlo z restaurací, bodovaly i Potraviny na pranýři, které se zaměřují na kvalitu potravin, kulinářský web Menu domů či online supermarket Rohlik.cz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyhlášení vítězů Křišťálové lupy přiblížil redaktor Jaroslav Gavenda

Letošní osobnost roku Josef Šlerka je odborníkem na sociální sítě a data. Už několikrát byl na Křišťálovou lupu nominovaný, ale na vítězství nemohl dlouho dosáhnout.

„Já jsem hlavně nechtěl být třetí a vsadil jsem se o pětikilo, že nebudu druhej, takže to dopadlo dobře,“ okomentoval svůj úspěch.

Součástí večera bylo také udělení anticeny. Dostali ji čeští operátoři za nerozvoj mobilního internetu. Přechod k internetu v mobilu je podle Davida Slížka světový trend, který se začíná projevovat i v České republice.

„Stoupá využívání internetu v mobilních telefonech a stoupá také podíl těch, kteří z mobilního telefonu čtou zpravodajství, chodí na sociální sítě nebo třeba i nakupují,“ popsal.

Mobilním operátorům organizátoři konkrétně vytýkají údajně špatné pokrytí rychlého internetu ve střední Evropě.

Předávání cen, které se konalo v pražském divadle Archa, trvalo téměř dvě hodiny. Celý večer se odehrával v trampském stylu. Moderátoři byli převlečení za trampy a všechny hosty na podiu převlékali – například do mikyn. Výherci pak kromě ceny samotné vždy získali i buřty a ešus.

Jaroslav Gavenda, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme