Nejnovější světové online trendy budou o víkendu rezonovat centrem Prahy

Na sedmý ročník největší středoevropské konference Webexpo přijede 1400 špičkových odborníků v oboru. A to včetně zástupců firem Google, Twitter, Mindscapes, Spotify a dalších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kabel

kabel | Foto: stock exchange

Marketingový šéf letošního ročníku Pavel Fuchs předpokládá, že akce bude přínosem nejen pro programátory, vývojáře nebo designéry, ale i pro všechny lidi, kteří se v online prostředí pohybují.

„Dneska se hodně mluví o interakčním designu, o tom, jakým způsobem dělat služby tak, aby vydělávaly, fungovaly pro uživatele správně,“ uvádí Pavel Fuchs a pokračuje:

„Druhá oblast je byznysová. To znamená: jak navrhovat produkt na internetu, jak v tom onlinu vůbec fungovat. Třetí část konference je developerská.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovější světové online trendy budou o víkendu rezonovat centrem Prahy. Program přibližuje hlavní organizátor Webexpa 2014 Jan Sládek

Do centra Prahy tak na největší středoevropskou konferenci přijede přes 1500 lidí, kteří si budou předávat zkušenosti a znalosti z online prostředí. Přednášet se chystá zhruba třicítka webových expertů.

Mezi nejzajímavější hosty patří například izraelský expert na kreativitu Yonathan Dominitz, představitelka z The Telegraphu Jane Austin, David Whittle ze Spotify či Mark Trostler z Google.

Výraznou se v současné době při tvorbě online obsahu stává role designérů. Do Prahy tak dorazí školitelé zejména z USA a Velké Británie, kde tento trend již zažívá svůj rozmach.

Hlavními tématy pak v letošním ročníku budou práce s daty, která se dají sbírat čím dál lépe. Neomrzí se ani oblast mobilních zařízení, která výrazně ovlivňují podobu online prostředí.

Největší změna, která se podle hlavního organizátora Webexpa Jana Sládka na internetu odehrála, je rozmach mobilních zařízení a přístupu k webu jejich prostřednictvím.

„Dnes je to tak, že mobilní aplikace podobu webových stránek určitě ovlivňují, ale odborníci se zatím přou o tom, jestli to tak bude i do budoucna a jestli to je dobře, protože se ozývají a převažují hlasy, že je lepší nechat aplikace aplikacemi a web držet jako web. Pro uživatele to bude výrazně lepší,“ vysvětluje hlavní organizátor Jan Sládek.

Několik přednášek konference také nabídne pohled do budoucnosti. „Miloš Čermák bude povídat o budoucnosti médií a primárně tištěných novin, nebo si budeme povídat o tom, jak velká data – to znamená data největších firem, jako jsou třeba mobilní operátoři – budou do budoucna ovlivňovat naše životy,“ láká Jan Sládek.

Podle Sládka budou také přínosné debaty o bezpečnosti na internetu a v souvislosti s „big data“ i rychlost webů a aplikací.

Jitka Hanžlová, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme