Největší počítačový veletrh v Las Vegas nabídne tisíce nových technologií, pozornost přitahují drony

V americkém Las Vegas začíná největší počítačový veletrh na světě CES 2015. Výrobci z celého světa představí víc než 20 tisíc nových produktů. Středem pozornosti budou notebooky, tablety, telefony, chytrá zařízení a jiné nové vynálezy. Veletrh potrvá až do pátku 9. ledna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dron, veletrh, vynález

dron, veletrh, vynález | Zdroj: Reuters

„Celé je to o možnostech propojit předměty každodenního užití jako auta, bezpečnostní systémy, domácí spotřebiče se síťovými zařízeními jako počítače nebo chytré telefony, abychom mohli lépe ovládat náš každodenní život,“ vysvětluje pořadatelka veletrhu Karen Chupka.

První okruh zájmu jsou chytré zařízení jako chytré hodinky, náramky, které mohou monitorovat uživatelovi denní aktivity. Druhou oblastí jsou chytré domácnosti, tedy propojení spotřebičů jako chytré ledničky, chytré pračky s mobilními telefony. Poslední oblastí budou nejrůznější „gadgety“, vynálezy všeho druhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Pultzner z Mobilenet.cz hovoří o dění na veletrhu CES 2015 v Las Vegas

Velkou pozornost letos přitahují také tzv. drony. Jedná se o malé vrtulníčky, které jsou v poslední době poměrně finančně dostupné. Tento vrtulník je možné ovládat za pomoci chytrého telefonu.

U dronů je velký potenciál pro profesionální použití. Některá větší zařízení jsou totiž schopná unést náklad, který může vážit i několik kilogramů. Na dron je tedy možné přimontovat například kameru.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme