Škoda odhalila nový Superb, má přísný pohled a obrovský kufr

Mladoboleslavská Škoda Auto dnes v pražském Fóru Karlín představila ve světové premiéře nový model Superb. V novodobé historii automobilky je to už třetí generace vrcholného modelu domácí značky Škoda. Nový Superb se začne prodávat v červnu a na trhu vyzve nejúspěšnější konkurenty ve své třídě – sesterský Volkswagen Passat a Ford Mondeo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový Superb

Nový Superb | Foto: Škoda Auto

Pro mladoboleslavskou automobilku je Superb prestižním modelem. Jeho třetí generace je proto v mnoha ohledech zcela nová.

Mladoboleslavští konstruktéři postavili Superb na stejné koncernové platformě, jakou má i nový Volkswagen Passat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavnostní odhalení nové Škody Superb popisuje reportér Radiožurnálu Petr Jansa

Třetí generace disponuje adaptivním podvozkem s volbou jízdního profilu a je mnohem prostornější než předešlá verze - nabízí zavazadlový prostor o objemu 625 litrů. To je o 30 litrů více než u druhé generace.

Nový Superb má ostré a přímé linie vycházející z designového jazyka studie Vision C. Zadní části vozu tak například dominuje ostrý horizontální prolis pátých dveří. Detailem koncových svítilen pak elementy odkazující na český křišťál.

Stejně jako Passat přináší i nový Superb nejnovější moderní technologie – třeba hlídání mrtvého úhlu, praktické otevírání pátých dveří mávnutím nohou pod zadním nárazníkem nebo parkovacího asistenta. Ten umí navíc varovat před přijíždějícím autem, když zrovna vycouváváte.

Nový Superb | Foto: Škoda Auto

Zákazníci si mohou vybrat mezi pěti benzinovými a třemi naftovými motory. Nejvýkonnější benzinový agregát nabídne pod kapotou 280 koní.

Podrobnější informace a technické detaily vozu

Číst článek

Kromě řady bezpečnostních asistentů připravila škodovka pro nový Superb tradičně i několik „Simply Clever“ řešení. Nechybí už pověstná škrabka na led ve víčku palivové nádrže, přibyly například deštníky ve výplních dveří řidiče i spolujezdce stejně jako LED svítilna v kufru.

Třetí generace Superbu se začne prodávat v červnu. Od roku 2001, kdy představuje vrchol nabídky modelové palety značky, se obou předešlých generací prodalo více než 700 tisíc kusů.

Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme