Spamů mírně ubylo, pořád však tvoří téměř polovinu e-mailů na světě

Nevyžádané e-mailové pošty ubylo. Ukazuje to analýza softwarové společnosti Symantec. Podle studie se objem nevyžádané pošty na celkovém počtu emailů celosvětově dostal pod hranici padesáti procent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spam se na nás divoce valí ze všech stran

Spam se na nás divoce valí ze všech stran | Foto: Fotobanka stock.xchng

V červnu tvořil spam 49,7 procent všech e-mailů, které byly na světě poslány, v květnu to bylo 51,5 procenta a v dubnu 52,1. Pokles to tedy je, ale pozvolný.

Podle internetového publicisty Daniela Dočekala mají ti, kdo se snaží se spamem bojovat, možná dočasný, ale přece jen náskok.

„On je to v zásadě takový věčný boj, kdy můžeme asi říct, že se to bude tak nějak střídat, kdo bude chvilku na vrchu a kdo bude chvilku ten druhý. Ale řekněme na druhou stranu, že rozesilatelé spamu nemají zase až tolik možností jako ti, kteří bojují proti němu. A zavedení některých technických prostředků, jako jsou různé druhy identifikace a ověřování, jim značně znepříjemnilo život,“ říká Dočekal,“ poznamenal.

Většina zdarma dostupných e-mailových schránek má filtr na spam. Uživatel tak má ochranu proti němu zadarmo. Filtr sice nezachytí vždycky všechno, bez něj by podle Dočekala bylo spamu mnohem víc.

„Můžete denně vidět i desítky, v nepříznivém případě, pokud váš e-mail bude hodně známý, i stovky spamů,“ dodal Dočekal.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme