Virtuální realita je jedním z hlavních témat veletrhu CES 2016 v Las Vegas

V americkém Las Vegas se otevřely brány jednoho z největších veletrhů spotřební elektroniky a technologií. Velký důraz letos výrobci kladou na produkty do chytrých domácností, drony ale i virtuální realitu. Veletrh CES podle prvních odhadů navštíví až 150 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veletrh CES 2016 představí drony i produkty do chytrých domácností. Velkým tématem je také virtuální realita

Veletrh CES 2016 představí drony i produkty do chytrých domácností. Velkým tématem je také virtuální realita | Zdroj: Reuters

Pořadatelé slibují až 20 tisíc nových produktů a služeb, a to včetně ultrabooků a hi-tech policejního auta.

Jedním z hlavních témat veletrhu je virtuální realita – speciální brýle si v Las Vegas nenechal ujít ani redaktor portálu Živě.cz Tomáš Holčík.

„Vyzkoušel jsem si dneska HTC Vive, který je tady v inovované verzi. Ty brýle pro virtuální realitu v sobě mají i kameru, takže vidíte nejen virtuální realitu, ale současně se vám do toho může dostat případně i obraz okolního světa, abyste nebyli úplně ztraceni v nějakém cizím prostředí,“ přiblížil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Las Vegas se promění v centrum novinek z oblasti spotřební elektroniky a technologií – začíná veletrh CES

Výrobci představí i řadu technologických výrobků na ruku nebo dronů. Výjimkou samozřejmě nebudou ani nové technologie do mobilních telefonů.

„Mobilní telefony před sebou mají ještě spoustu prostoru, kam se mohou posouvat. Jde i o to, že se v současné době ustupuje od hovorů – čím dál méně lidí pomocí mobilního telefonu volá a používají ho jako svůj osobní počítač. Takže tam je dále prostor pro to, aby se mobilní telefony přibližovaly tomu, jak se dnes používají například notebooky,“ vysvětlil Holčík.

Letos naposledy na veletrhu představí nové výrobky společnost Microsoft, a to přestože CES posledních 14 let zahajuje. Firma chce totiž novinky představovat v termínech, které si sama vybere. Podobně se k veletrhu CES staví i společnost Apple, která tam už také moc nevystavuje.

Na některé výrobky si zájemci počkají

V Las Vegas se budou prezentovat i čeští výrobci. Už potřetí na veletrh zavítá firma Jablotron, která se specializuje na zabezpečovací technologie. Premiéru si pak odbude společnost Zoner Software, která vyvíjí program pro fotografování.

Veletrh CES 2016 představí drony i produkty do chytrých domácností. Velkým tématem je také virtuální realita | Foto: Reuters

Veletrh CES existuje už od roku 1967 a od té doby přinesl řadu novinek, například XBox nebo plazmové televize. To, za jak dlouho si může veřejnost prezentované výrobky pořídit, se liší případ od případu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Firmy na veletrhu CES 2016 v Las Vegas představují nové trendy. Více od šéfredaktora serveru Technet.cz Jana Kužníka

Některé produkty si budou moci nadšenci zakoupit třeba už příští měsíc, na další si počkají až do poloviny roku. Jiné technologické novinky ovšem pořadatelé podle Holčíka prezentují jen ve fázi prototypu. Výrobci si tak testují na návštěvnících, jestli bude o produkt vůbec zájem.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme