Začíná hlasování v anketě Křišťálová lupa, nominace má i Český rozhlas

Už pojedenácté startuje hlasování v anketě o nejlepší a nejužitečnější projekt českého internetového prostředí. Uživatelé a čtenáři mohou hlasovat až do 7. listopadu. Veřejnost má přitom na výběr z šesti kategorií, odborná porota rozhodne o vítězi v osmi sekcích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V anketě Křiš´tálová lupa mohou čtenáři hlasovat pro své oblíbené internetové projekty

V anketě Křiš´tálová lupa mohou čtenáři hlasovat pro své oblíbené internetové projekty | Foto: Oficiální web události/ kristalova.lupa.cz

Každoroční anketu Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu pořádá server lupa.cz a její vydavatel společnost Internet Info. První ročník se uskutečnil v roce 2006. Vítězné projekty prochází nejdříve čtenářskou nominací a následným finálním hlasováním.

Veřejnost letos může rozhodovat o umístění v kategoriích Cena popularity, Zpravodajství, Internetové obchodování, Nástroje a služby, One (wo)man show nebo Zájmové weby. Odborná porota rozhodně třeba o projektu a osobnosti roku nebo anticeně – kategorii, která upozorňuje na nespravedlivé nebo podvodné praktiky v internetovém prostředí.

Pro letošní rok byl v sekci Obsahová inspirace nominován také projekt Karel je King!, který Český rozhlas vysílal u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. Ale nejen ten. Do nominací se prosadila i dokumentární série Yusra plave o život - multimediální projekt Českého rozhlasu o osmnáctileté syrské plavkyni. V kategorii Zpravodajství mohou čtenáři hlasovat také pro Zpravodajský web Českého rozhlasu zpravy.rozhlas.cz. Hlasovat můžete ZDE.

Minulý rok se do hlasování zapojilo padesát tisíc lidí, kteří vybírali z přibližně stovky projektů. Nejúspěšnějším z nich byla ve výsledku internetová televize DVTV, která získala tři ceny.

Daniela Brodcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme