Lucie Šafářová French Open nevyhrála, Williamsové podlehla po třech setech

Svůj první grandslamový titul ve dvouhře Lucie Šafářová nezískala, ve finále French Open podlehla tvrdé hře Sereny Williamsové po třech setech. Po životním turnaji se ale poprvé v kariéře dostane do světové desítky, na sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová dosáhla v Paříži životního výsledku bez ohledu na finálovou porážku

Lucie Šafářová dosáhla v Paříži životního výsledku bez ohledu na finálovou porážku | Zdroj: Reuters

Už ve čtvrté hře se centrálním kurtem v Paříži rozlehlo hlasité „come on!“ V tu chvíli využila Serena Williamsová nechytatelným returnem první brejkbol a získala výhodu.

Na zničující sílu returnů se 33letá Američanka spoléhala i o několik minut později. Lucie Šafářová setbol soupeřky při vlastním podání ještě odvrátila, o chvíli později ale Serena Williamsová při svém servisu set získala poměrem 6:3. Šlo o první prohraný set Lucie Šafářové v turnaji.

Hned na začátku ukázala rodačka z Michiganu, proč v posledních letech vládne světovému tenisu. Lucie Šafářová sice odvracela brejkbol útočnou hrou, Williamsová ale předvedla i skvělou defenzivu a po vítězném úderu zvedla ruce ve vítězném gestu. Stejně se radovala i při zvýšení na 4:1.

Favoritka se ale radovala předčasně. Místo udržení koncentrace začala kupit dvojchyby, během dvou následných servírovacích her napáchala hned 4, a zarputile bojující Šafářová vyrovnala. V tu chvíli bylo na její straně i hlediště kurtu Phillippa Chartiera.

Za stavu 5:5 Češka znovu přišla o servis. Proti hrozbě konce turnaje ale zabojovala, vynutila si tie-break, ve kterém po bojovném výkonu vyrovnala.

V úvodu rozhodující sady vedla Lucie Šafářová rychle 2:0, pak ale soupeřka vyhrála 6 her v řadě a rozhodla. Téměř přesně po dvou hodinách Serena Williamsová zvítězila 6:3, 6:7 a 2:6 a slaví v historii třetí triumf na Roland Garros.

Ve třetím setu mi nedala šanci, chválí Lucie Šafářová finálovou přemožitelku

Číst článek

28letá Šafářová byla první českou finalistkou French Open po 34 letech. V roce 1981 Hana Mandlíková celý turnaj vyhrála. Současná fedcupová reprezentantka ale skvělou formu potvrzuje i ve čtyřhře, kde ji zítra čeká další boj o titul.

Ženské finále bylo vrcholem dnešního programu. Před ním si postup zajistil Srb Novak Djoković, který v dohrávce včerejšího semifinále porazil Brita Murrayho 6:1 v pátém setu. V neděli se utká se Švýcarem Stanem Wawrinkou.

Obrovského úspěchu už dosáhly juniorky Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová, které potvrdily pozici nasazených jedniček ve čtyřhře juniorek a ve finále smetly americkou dvojici Dolehideová, Stewartová 6:0 a 6:3.

České naděje v deblu tuto sezonu dominují, vyhrály už 15 zápasů v řadě a po Australian Open získaly druhý grandslamový titul. Markéta Vondroušová se navíc dostala i do semifinále dvouhry, kde podlehla pozdější vítězce Badosaové.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open:
Ženy:
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Šafářová (13-ČR) 6:3, 6:7 (2:7), 6:2.

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Murray (3-Brit.) 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.
Junioři:
Čtyřhra - finále:
Á. Lopez, Munar (Šp.) - Blumberg, Paul (4-USA) 6:4, 6:2.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Badosaová (12-Šp.) - Kalinská (16-Rus.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Kolodziejová, Vondroušová (1-ČR) - Dolehideová, Stewartová (6-USA) 6:0, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme