V noci na pondělí Madonna, v úterý ráno tenisový kurt. O2 arena je jako chameleon

Přibližně 24 hodin potřebují stavbaři na to, aby přetvořili O2 arenu z haly pro koncert Madonny na tenisový kurt pro nadcházející fedcupové finále. Celkem 1200 desek musejí dát pracovníci dohromady, aby se v libeňské hale mohl hrát opět tenis. Kvůli šibeničnímu termínu je dělníků zapotřebí mnohem více, než je tomu obvyklé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouze jeden den mají dělníci na to, aby připravili o2 arenu pro tenisový Fed Cup

Pouze jeden den mají dělníci na to, aby připravili o2 arenu pro tenisový Fed Cup | Zdroj: ČTK

„Řekl bych, že to bude tak o 30 až 40 lidí víc než normálně. Nyní tu určitě pracuje kolem 80 až 90 lidí,“ říká manažer stavby kurtu Vladimír Šafařík a zároveň dodává, že se jedná o světový unikát. Tak rychle kurt prý nikde jinde připravit neumí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O2 arenu pro fedcupové finále připravují desítky pracovníků, kteří musí položit 1200 desek

Stavbařům kurtu vyšli vstříc i produkční, kteří připravovali pódium pro koncert Madonny. Ti totiž umožnili vyměření dvorců již s týdenním předstihem.

Hlavním snažením organizátorů je připravit včas hrací dvorec, který musí být hotov již pro úterní oficiální tréninky. Tribuny se tak budou dodělávat až ve chvíli, kdy už na kurtech budou trénovat finalistky.

„Problém je v tom, že tentokrát stavíme dvě tribuny za oběma krátkými stranami, takže se stavba protáhne a zasáhne i do tréninků hráček. První dva dny proto budou pro tenisky komplikovanější, ale není to nic neobvyklého a všichni jsou na to zvyklí,“ dodává Šafařík.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme