Djokoviće by porazil snad jen robot. Podle Gorana Ivaniševiće nemá srbský tenista konkurenci

Je jedním z takzvaných „superkoučů“ na tenisovém okruhu ATP. Sám ale tento název nemá rád. Někdejší wimbledonský šampion Goran Ivanisević je známý svými neotřelými názory. Před očekávaným semifinálovým Australian Open duelem mezi Rogerem Federerem a Novakem Djokovićem favorizuje srbskou světovou jedničku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič po čtvrtfinále Australian Open

Srbský tenista Novak Djokovič po čtvrtfinále Australian Open | Zdroj: Reuters

„Není tu nikdo, kdo by mohl Novaka porazit na grandslamu. Snad kdybychom sestavili robota, který by hrál stejně jako Novak Djoković a hráli by proti sobě. Jiná možnost mě nenapadá,“ říká v nadsázce Goran Ivanišević.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalá světová dvojka Goran Ivaniševič favorizuje na tenisovém Australian Open Srba Djokoviče

Ten sice souhlasí s tím, že je zdejší rychlý povrch vhodný pro agresivní styl Rogera Federera, ale zároveň dodává, že v době zápasu už bude chladněji a hra se tak zpomalí. A také si myslí, že je něco jiného porazit srbského tenistu na běžných turnajích ATP a na těch velkých.

„Pro tenis by bylo skvělé, kdyby Roger vyhrál další velký turnaj. Oba jsou výborní hráči a Novak je můj velký kamarád. Ale i tak říkám, že by bylo osvěžující, kdyby třeba vyhrál grandslam Roger nebo někdo jiný. Může se stát všechno, ale myslím, že Novak nemá konkurenci,“ myslí si kouč Marina Čiliće.

Právě tomuto chorvatskému tenistovi se jako jednomu z mála v posledních letech povedlo prolomit nadvládu zástupců takzvané velké čtyřky. Zřejmě i díky radám Gorana Ivaniśeviće. Ten teď ale už delší dobu sleduje ústup ze slávy svého svěřence a také marné snažení těch, kteří by chtěli Čiliće napodobit.

„Vždycky jsem říkal, že Tomáš je jedním z mých nejoblíbenějších tenistů. Trefuje míčky je nádherně, ale má smůlu. Snaží se stále vyhrávat, ale jeho pozice je složitá. Vzhledem k síle soupeřů a je to těžší a těžší. Ale já mu věřím, je moc dobrý hráč na to, aby nevyhrál grandslam,“ je Ivanišević optimistou v případě českého tenisty Tomáše Berdycha.

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme