Tenisové legendy v Praze

Vzpomínáte kdo vévodil světovém u tenisu na přelomu 80-tých a 90-tých let? Na trůnu světové jedničky se postupně vystřídali Mats Wilander, Stefan Edberg a Boris Becker. Právě tyhle veličiny světového tenisu se 21.listopadu představí českým divákům při exhibici v pražské O2 aréně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisová exhibice

Tenisová exhibice | Foto: Česká sportovní

Vedle této trojice se v praze představí ještě dalších pět hráčů. Svého času devátý hráč světa Francouz Henry Lecounte, dva němečtí daviscupový šampioni Carl-Uwe Steeb a Eric Jelen a v neposlední řadě i dva někdejší hráči první světové desítky Karel Nováček a Jiří Novák. Ten bude zároveň nejmladším z celé sestavy

"To byli moji idolové, když jsem začínal a viděl jsem je jenom v televizi hrát Wimbledony a najednou jsem měl možnost proti těmto hráčům hrát. pro mě to byl fantastický žážitek, když jsem mohl proti Beckerovi nastoupit, nebo proti Edbergovi a těmto hráčům,"vzpomíná Jiří Novák.

"Já se samozřejmě na tu akci velice těším, protože pro mě to je po dlouhé době něco prestižního, protože já už jsem s tím závodním tenisem, jak se říká seknul. Já jenom doufám, že proti Borisovi nenastoupím, aby samozřejmě neměl tu možnost srovnat na 1:1,"připomíná aktivní bilanci s Borisem Beckerem Jiří Novák. Svůj jediný vzájemný souboj tito dva svedli v roce 1996 na turnaji v Basileji a tehdy se radoval český tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisové legendy v Praze

Kdo s kým

Nyní k jejich vzájemnému souboji nedojde. Novák totiž nastoupí po boku dalšího čecha Karla Nováčka ve čtyřhře proti Steebovi s Jelenem. Becker pak s Lecontem vyzvou pár Edberg, Wilander. Právě tato čtveřice předvede své umění i ve douhrách. Leconte se utká s Wilanderem a po nich Becker se Stefanem Edbergem. Oživí se tak vzpomínky na boj o tenisový trůn tehdejší doby.

"Pravděpodobně největší rivalita existovala mezi mnou a Borisem Beckerem. Protože jsem byli zhruba stejně staří, často jsme proti sobě nastupovali a přetahovali jsme se o pozici světové jedničky. Hráli jsme proti sobě hodně zajímavých zápasů. Myslím, že ta rivalita byla prospěšná pro oba."říká Stefan Edberg, který se však v Praze už nebude prezentovat svým známým stylem servis - volej.

"Musel jsem změnit strategii, protože je hodně náročné hrát servis-volej, a já teď takhle hraju méně než v minulosti, protože je to i fyzicky hodně náročné. Musel jsem se proto trochu "stáhnout" a dnes hraju víc od základní čáry." tato slova Stefana Edberga ihned okomentoval Jiří Novák.

Především pobavit sebe i diváky

"Já jsem svůj styl hry nezměnil. Já jsem vždycky hrával od základní čáry. Možná to postupem času změním, že budu chodit servis síť, naopak od Stefana, aby ty výměny nebyly tak dlouhé," dodává s úsměvem Jiří Novák, který tak jasně ukazuje, že tenisté se přijedou do Prahy především bavit.

Už den před exhibicí se na tenisovém plese představí v roli tanečníka Carl Uve Steeb a všem přítomným zazpívá Mats Wilander. Jiřímu Novákovi zbyde role diváka, ale kdyby prý nebylo zbytí a měl si vybrat jaké role by se raději ujal odpovídá: "No tak určitě tanec,"usmívá se Jiří Novák.

A přesně v takovém duchu by se měla odehrát in celá exhibice kterou hostí 21.listopadu od 15-ti hodin pražsaká O2 aréna.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme