Federer si stejně jako loni zahraje finále Australian Open

Tenista Roger Federer postoupil do finále Australian Open. Světová jednička porazila Francouze Jo-Wilftrieda Tsongu jednoznačně 6:2, 6:3 a  6:2 a v neděli si zahraje o svůj šestnáctý titul z grandslamových turnajů. Jeho soupeřem bude Brit Andy Murray. Titul v ženské čtyřhře získaly sestry Williamsovy. Finále smišené čtyřhry si zahraje Jaroslav Levinský a do finále juniorské dvouhry postoupila Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: ČTK

Federer potřeboval na vítězství nad finalistou z roku 2008 jen hodinu a půl a zahraje si osmé grandslamové finále za sebou. Švýcarskému tenistovi se oproti svému soupeři dařil o něco více servis a především dvakrát méně chyboval. Proti Murraymu bude chtít vylepšit vzájemnou bilanci, když britského hráče čtyřikrát porazil a šestkrát s ním prohrál.

V ženské čtyřhře obhájily titul Američanky Venus a Serena Williamsovy. Ve finále porazily nejvýše nasazenou dvojici Caru Blackovou a Liezel Huberovou 6:4 a 6:3 a získaly jedenáctý grandslamový titul.

Do finále smášené čtyřhry postoupil Jaroslav Levinský spolu s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. V semifinále porazili italsko-brazilskou dvojici Flavia Pennettaová, Marcelo Melo 6:0, 4:6 a 10:8. O titul se v Melbourne utkají s jedničkami Carou Blackovou a Leandrem Paesem. Levinský přitom ani nechtěl do mixu nastoupit.

"Za dva týdny čekáme s manželkou dítě, tak jsem uvažoval jestli se mám přihlásit nebo ne. Protože jsme ale prohráli brzy v mužském deblu, tak kvůli pokrytí nákladů jsem se nakonec napsal. Bylo mi to od prvního kola opravdu jedno. Navíc mě bolí loket, takže nemůžu pořádně servírovat, hraju vždycky pod prášky. Když člověk chce, tak to nejde a když je to člověku jedno, tak to jde samo," popsal svou současnou situaci Jaroslav Levinský, který se svou ruskou spoluhráčkou navíc ani netrénuje.

Finále dvouhry juniorek si zahraje Karolína Plíšková, která porazila Číňanku Chao Čchen-tchang 2:6, 7:6, 6:2. Její sestra Kristýna naopak nestačila na Britku Lauru Robsonovou a prohrála 3:6 a 1:6.

Semifinále dvouhry mužů:

Federer (1-Švýc.) - Tsonga (10-Fr.) 6:2, 6:3, 6:2

Finále čtyřhry žen:

V. Williamsová, S. Williamsová (2-USA) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:4, 6:3

Semifinále smíšené čtyřhry:

Makarovová (Rus.), Levinský - Pennettaová, Melo (It./Braz.) 6:0, 4:6, 10:8, Blacková, Paes (1-Zimb./Ind.) - Raymondová, Moodie (7-USA/JAR) 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), 10:7

Semifinále dvouhry juniorek:

Karolína Plíšková (6) - Chao Čchen-tchang (Čína) 2:6, 7:6 (8:6), 6:2, Robsonová (Brit.) - Kristýna Plíšková 6:3, 6:1

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme